FREDERIC Ménalda

jobcoach

I AM

Een echte Bruseleir, trots op zijn stad, zijn diversiteit en zijn surrealistische kant!

Opgeleid als binnenhuisarchitect, besloot ik na 20 jaar alles achter me te laten om 4 jaar in een boeddhistisch retraitecentrum in de bergen bij Alicante in Spanje te gaan wonen en werken! Nu ben ik terug in onze mooie hoofdstad en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ik mediteer al meer dan 12 jaar elke dag en elke dag leer ik mezelf een beetje beter kennen en zie ik het leven vanuit een breder perspectief. Als fijnproever heb ik gekozen voor een vegetarisch dieet. Ik hou van koken en van het ontdekken van nieuwe smaken uit de 4 hoeken van de wereld. Maar ik kan er niets aan doen, een goede Brusselse jongen zijn, een goed pak friet met Andalous erop en een goed stuk chocolade zijn nog steeds mijn guilty pleasures!

I WANT

Om nieuwsgierig te blijven, te evolueren, te veranderen en mezelf in vraag te durven stellen.

Gandhi zei: "Wees de verandering die je in de wereld wilt zien". Wat mensen ook over me denken of zeggen, ik blijf geloven dat we allemaal kunnen veranderen en beter kunnen worden met onszelf en met de wereld! Voor de rest zou een beetje meer zon in Brussel fijn zijn, maar ik denk dat ik nog moet werken aan mijn acceptatie en loslaten!

I CAN

Een uur in stilte zitten zonder te bewegen, alleen maar focussen op mijn ademhaling! Meerdere dagen of weken op retraite gaan waar stilte koning is

Leren om de manier waarop je naar het leven en naar jezelf kijkt te veranderen, want hoewel we de vrucht zijn van ons verleden, kunnen we leren om niet het slachtoffer ervan te zijn. Door te leren veerkrachtig te zijn en het glas als halfvol te zien, ondanks de moeilijkheden in het leven, kunnen we elke beproeving zien als een kans om te groeien.

Vandaag bouwen we aan onze toekomst en het is belangrijk om te leren de juiste beslissingen te nemen, zodat we kunnen toewerken naar wat we morgen willen bereiken!

Leren om “volledig” in het heden te leven, ondanks een ons soms pijnlijk verleden, zonder bang te zijn voor de toekomst!

Ik kan ook lange periodes in stilte blijven (ik heb bijvoorbeeld deelgenomen aan een retraite van 3 weken in stilte!)

I NEED

Om gevoed te worden door anderen. Doorgeven wat het leven mij heeft geleerd om anderen te inspireren om te durven veranderen.

Ik heb het ook nodig om er even tussenuit te zijn, zowel extern door te reizen om nieuwe mensen en nieuwe horizonten te ontmoeten, als intern door mezelf alleen te vinden op een rustige, vredige plek. Ik moet toegeven dat ik soms de rust van de bergen bij Alicante mis, waar ik 4 jaar heb gewoond!