MOBIL 2 WORK

luisteren en inspireren op straat

In het kader van het wijkcontract Zwarte Vijvers in Molenbeek trekken we op een speciale manier de straat op om nieuwe contacten te leggen met vele verschillende mensen. We willen ons lokaal beter verankeren door positieve gesprekken op gang brengen over “werken” en we willen nieuwe connecties maken, met mensen die we niet kennen en met andere organisaties.

We maken een mobiel object voor de openbare ruimte, om de verbeelding te prikkelen en goesting te geven. Ons “Zwitsers mes” wordt uitgerust als machine om gesprekken te voeren, om te luisteren naar verhalen en om samen te spelen. We verzamelen verhalen, we geven het woord aan de mensen die langskomen en we informeren hen over de vele bestaande mogelijkheden.

Tijdens de lente 2024 gaven we ruimte aan de creativiteit van de studenten van de 1e master Design d’innovation sociale van Saint-Luc. Verschillende ideeën werden ontwikkeld.

Tijdens de herfst en winter 2024-2025 gaan de ateliers van Recyclart Fabrik hiermee aan de slag om er iets echt van te maken.

Vanaf de lente 2025 trekken we er de straat mee op, eerst in de buurt rond Zwarte Vijvers, erna ook elders in de stad.